App woningcheck moet het bewustzijn rond brandveiligheid vergroten

Met de app Woningcheck moet het bewustzijn rond brandveiligheid vergroot worden bij mensen.

Brand Woningcheck appVolgens verschillende Veiligheidsregio’s en de Brandweer zijn er nog altijd teveel woningbranden in Nederland en België. Het ontstaan van brand in huis zit hem vaak in kleine dingen, met deze applicatie vind je de kwetsbaarheden in huis. De brandweer wil met de app mensen adviseren de juiste maatregelen te nemen om hun huis brandveilig te maken. En mocht het onverhoopt toch mis gaan, de gevolgen van brand te beperken.

brand appWoningbrand zit hem vaak in de kleine dingen: te veel stekkerdozen aan elkaar gekoppeld, een rommelige meterkast, een niet regelmatig gecontroleerde CV-ketel, het niet schoonmaken van het filter van de wasdroger. Gelukkig betekent dat ook dat met vrij eenvoudige maatregelen een hoop ellende kan worden voorkomen. De app neemt gebruikers mee door de woning. Aan de hand van foto’s, video’s en korte tekstfragmenten krijgt de gebruiker uitgelegd hoe brand kan ontstaan en wat men zelf kan doen om brand zoveel mogelijk te voorkomen.

Met de Woningcheck-app voor smartphone en tablet heeft iedereen in een handomdraai de kwetsbaarheden in het huis op een rij gezet. De app is beschikbaar in de App Store van Apple en in Google Play voor Android.